Tervetuloa kennelimme suklaasivuille!

Chihuahua on upea rotu kaikkine väreineen, mutta minun intohimoni on suklaa!

Suklaavärin kasvatus on vaativaa ja vaikeaa, sitä ei saa tehdä hätiköiden ja pelkästään värin vuoksi!
Olen jo vuosia ihaillut tätä väriä ja halunnut omistaa ja kasvattaa suklaachihuahuan joka olisi niin kaunis ja rodunomainen, että se näyttelyissä herättäisi huomiota värinsä sijaan kauneudellaan.

Koska suklaa on värinä hyvin hankala jalostettava ja niitä kasvattajia, jotka ovat halunneet tehdä töitä, ei vaan värin vaan tyypikkyyden kanssa on vain muutama, ei hyvien suklaa chihuahuoiden löytämien maailmalta ole ollut helppoa.
Kennelimme suklaachihuahuat ja suklaakantajat ovat myös terveistä ja tunnetuista linjoista, hyvin pitkälle nekin ovat Misty Meadow’s koiria. Tuula Lehtinen-Cochetti Misty Meadow’s kennelistä on vuosien kasvatustyön kokemuksella ja hyvillä ja kriittisillä jalostuvalinnoilla saanut aikaan vankan pohjan tämän värin jalostamiseen. Olen hyvin iloinen, että olen tässäkin asiassa saanut hänen tukensa ja kokemuksensa käyttööni sekä ne koirat joihin linjani tulevat pitkälti perustumaan.
Koska rodunjalostus on aina ensisijaisesti tyypikkään ja terveen koiran jalostusta, täytyy myös ns värijalostuksessa muistaa nämä tärkeät perusasiat. Tämä väri on viime vuosina saavuttanut suuren suosion, niin kasvattajien kuin koiran omistajienkin keskuudessa ja siksi on vielä tärkeämpää muistaa mistä koiran jalostuksessa ennen kaikkea on kyse. En suosittele tämän värin jalostusta kenellekään, jolla ei ole halua tehdä paljon töitä ja kestää pettymyksiä sitä suurta onnistumista odotellessa.

Mikäli olet kiinnostunut suklaasta värinä, joistain koiristamme tai tulevista pennuistamme, ota yhteyttä ja kysy lisää!